„Idén az idegenforgalmi jelentőségű kulturális rendezvények támogatása soron 210 millió forint szerepel. Azonban ebből az összegből 150 millió forint fedezetét az év közben befolyó kamatbevételek biztosíthatják.” – írta a heol.hu a csütörtöki egri közgyűlésről szóló cikkében.

A frisshírek.hu szemléje során az is kiderült, a polgármester szerint az említett összeg fedezetére csak a pénz valós meglétekor lehet kötelezettséget vállalni.

Elhangzott továbbá, hogy az idegenforgalmi és kulturális támogatásokról a Városi Kulturális, Idegenforgalmi és Szociális Bizottság dönt, viszont közgyűlési határozatoktól függ az alapítványok támogatása.

A Szederinda Alapítvány által tartott néptáncfesztivált előreláthatólag kétmillió forinttal támogatja a város. Megtartásra kerülnek az Egri Csillag Weekend, a VINO Kóstoló Ünnep és az Egri Bikavér Ünnepi Napok, s a rendezvényekhez a jövőben is felhasználható további eszközök kerülnek beszerzésre, mintegy másfélmillió forint összegben.

A közgyűlés megszavazta Mirkóczki Zita azon javaslatát, miszerint 27 millió forintot különítsenek el a Gárdonyi Napok utófinanszírozására, s javaslatára több, mint másfél millió forintot szavaztak meg az 1552-es ostromjátékot szervező Históriás Nonprofit Kft. részére.

Az Agria Film Kft. és az önkormányzat közötti szerződéskötést azonban nem szavazták meg a képviselők,

mivel kérdésükre a polgármester a szerződést érintő konkrét tervekről nem tudott beszámolni.

Mirkóczki Ádám így reagált a döntésre:

Nem látok óvodapedadógusokat a teremben, de ha gyerekeket tanítanék Gazdálkodj okosan! játékra, ők is komolyabb és megfontoltabb döntéseket hoznának, mint ez a közgyűlés.

Szó esett még a közösségi házak üzemeltetésére szánt pénzekről, s Pócs Alfréd kérésére megszavazták, hogy az Egri Csillagok Népdalkör ingyen próbálhasson a Bartakovics Béla Közösségi Házban.

Fotó forrása: Mirkóczki Ádám facebook oldala