A kapuvári tanuszoda április 3- án nyitja meg kapuit. A létesítmény a kormány támogatásával épülhetett meg, a Nemzeti Köznevelési Infrastruktúra Fejlesztési Program keretében. A Nemzeti Sportügynökség Nonprofit Zrt. üzemeltetésében álló kétmedencés tanuszoda azt a célt tűzte ki, hogy a gyerekeknek legyen hol megtartani a „kötelező” úszás órákat, így a térség gyermekei sem maradnak már ki ebből.

A gyerekek mellett a lakosok is élvezhetik az uszoda adta előnyöket, valamint a versenysportolók is használhatják. Április 3-án, hétfőn elindul az uszoda terheléses próbaüzeme. Az uszoda a terheléses próbaüzem időszakában tervezetten hétfőtől csütörtökig 8.00-16.30 óráig, pénteken pedig 8.00-14.00 óráig várja a sportolni, kikapcsolódni vágyókat. Hétvégenként a létesítmény egyelőre zárva lesz.

A belépőjegy a próbaüzem alatt a lakosság számára kedvezményesen megváltható: felnőtteknek 600,- Ft/fő/alkalom, diákoknak és nyugdíjasoknak (igazolvány bemutatásával) 500,-Ft/fő/alkalom, 3-6 éves gyermekek részére pedig 200,- Ft/fő/alkalom. Az öltözőszekrények ahogy más helyeken is, karórával használhatók.

Ebben az évben, sok panasz volt országszerte a kötelező úszásoktatásra, ugyanis a rezsiválság miatt a komplexumok jellemzően spóroltak, és központilag parancsba kapták azt is, hogy a víz hőmérsékletét vigyék lejjebb, ami a téli időszakban nem minden kisgyereknek volt ínyére.

Ezzel a legtöbb pedagógus és szülő is egyetértett, mert elmondásuk szerint nagyon gyakran úszás után lettek betegek a gyerekek. Több tanuszoda le is állt a januári, leghidegebb hónapban. Egyelőre nem tudni még, hogy a jövő évi tanévben miként alakul a kicsik oktatása, és a vizek hőmérséklete.

Fotó: Rábaközi Televízió - Molnár TV Kft. Facebook oldala