A Zala Vármegyei Katasztrófavédelem tájékoztatása szerint Türjén tíz méter magas nyárfa dőlt a 7331-es útra, a zalaszentgróti hivatásos tűzoltók a fát motoros fűrésszel feldarabolták, majd a forgalmi akadályt megszüntették.

Terebélyes platánfa ágai hasadtak le Zalaegerszegen, a kórház területén. A közlekedés biztonságára veszélyt jelentő letört és fennakadt termetes ágakat a zalaegerszegi hivatásos tűzoltók gépezetes tolólétráról távolították el.

Orbányosfán lakóházra döntött egy fenyőfát a viharos szél a Kiskapornaki úton, a zalaegerszegi hivatásos tűzoltók a fát eltávolították az épületről.

Egerváron csarnoképület lemeztetejét szakította fel a viharos szél, a Széchenyi utcában. A zalaegerszegi hivatásos tűzoltók a kialakult balesetveszélyt rövid idő alatt megszüntették, majd átadták a helyszínt az időközben megérkező építőipari szakembereknek, akik hozzáláttak a tetőhéjazat megerősítésének. 

Galambokon egy akácfa dőlt a Halastó útra, egy kanyar közepén, a kialakult balesetveszélyes forgalmi akadályt a zalakarosi hivatásos tűzoltók szüntették meg, míg egy fa törzse kettéhasadt Nagykanizsán, a Március 15-e téren. A helyi hivatásos tűzoltók a kialakult balesetveszélyt megszüntették.

Becsehelyen egy tizenöt méter magas fa dőlt ki a Kossuth Lajos utcában, ahol egy távközlési vezetéket is leszakított, s egy kerítést is megrongált. A letenyei hivatásos és a helyi önkéntes tűzoltók a kidőlt fát feldarabolták és eltávolították a kerítésről.

Szentpéterföldén egy,a vihar által kidőlt fa okozott forgalmi akadályt a 75141-es úton Szentpéterfölde és Gutorfölde között, amelyet a lenti hivatásos tűzoltók feldaraboltak, majd eltávolították az úttestről.

Zalaszentmihály térségében úttestre dőlt fa okozott forgalmi akadályt a 7362-es főúton, a pacsai hivatásos tűzoltók a fát feldarabolták, a forgalmi akadályt megszüntették.

Fotó: Zala Vármegyei Katasztrófavédelem