A hétvégén nyolc anyagi kárral végződő baleset történt - tette közzé baleseti összefoglalóját a Tolna Vármegyei Rendőr-főkapitányság.

Egy autós közlekedett pénteken kora délután Szekszárdon. A sofőr a Holub utca és a Szent István tér kereszteződésében levő lámpás kereszteződésben a zöld jelzésen balra akart kanyarodni. Nem vette figyelembe azonban azt, hogy neki szemből szintén szabad jelzése van az egyenesen haladó járműveknek is, és a szemből érkező, egyenesen haladó kocsi elé kanyarodott.

Szombaton az esti órákban egy 25 éves érsekcsanádi férfi kocsival – feltehetően bódult állapotban – haladt a 6-os főúton Dunaföldvár irányába. A 105-ös kilométerszelvény közelében, Paks térségében áttért a szemközti forgalmi sávba, ahol szalagkorlátnak ütközött.

A férfinél alkalmazott ittasságot ellenőrző szonda negatív lett ugyan, de feltehetően kábítószert fogyasztott, ezért őt további mintavételre előállították. A sofőrnél zöld növényi törmeléket is találtak. Azt is elismerte, hogy a délután „füves cigit” szívott.

Egy autós közlekedett vasárnap este Tamásiban a Szabadság utcában. A sofőr nem az út- és látási viszonyoknak megfelelően választotta meg a sebességét, lesodórdott az útról, és egy villanyoszlopnak csapódott.

A hétvégén több baleset is történt figyelmetlenség miatt. Előfordult, hogy egy áruház parkolójából való kiállás közben ütközött egy másik kocsinak az autó sofőrje. Váralja térségében pedig az útra kiugró vadat gázolta el egy gépkocsi.

A hétvége sem múlt el anélkül, hogy ittas vezetővel szemben ne intézkedtek volna a tolnai rendőrök. Az elmúlt 72 órában öt sofőrnél is pozitív lett a szonda. Mindannyiuk ellen eljárás indult.

Fotó: police.hu