A Magyar Közút Nonprofit Zrt. március 16-án zárta le a 2022-23-as téli szezont, de már akkor gondoskodtak a szakemberek arról, hogy a hónap végéig mind a 80 közutas mérnökségen legalább egy téli hóeltakarításra és síkosságmentesítésre bevethető gép legyen szolgálatra készen, ha a tavaszi időjárás elromlana.

Most a már jelenleg is készenlétben lévő munkagépek mellé további eszközöket állít vissza a téli üzemre a közútkezelő, hogy a lehűlés okozta időjárási jelenségeket mérsékelni tudják

– tájékoztatta portálunkat, a frisshirek.hu-t hétfő délután a Magyar Közút.

Mint írták, a Dunántúlon hétfő délután is viharos szél nehezítette, nehezíti a közlekedést, amelynek nyomán fákat is kicsavart a 70-100 km/órás szél. Az előrejelzések alapján a viharos szél fokozatosan terjeszkedik át az ország keleti részébe is és bár az esti, éjszakai órákban ideiglenesen kissé csillapodhat a légmozgás, de így is érdemes lesz résen lennie a közlekedőknek.

A viharos széllökések várhatóan kedden is megmaradhatnak, elsősorban a Dunántúlon és Pest, Bács-Kiskun vármegyékben, ahol továbbra is 70-80 km/órás széllökések várhatók.

Az autósoknak érdemes még utazásuk előtt tájékozódniuk a következő napokban is az aktuális út- és látási viszonyokról a www.utinform.hu oldalon, ahol a közútkezelő útinform szolgálata folyamatosan publikál aktuális információkat az országos közutakról.

A közútkezelő figyelmezteti a sofőröket: a várható kisebb-nagyobb havazás mellett arra is érdemes odafigyelni, hogy a viharos széllökések nyomán ágak szakadhatnak le, fák dőlhetnek ki.

A szakemberek kérik, hogy a következő napokban ne parkoljanak fák környékén és utazásuk során is körültekintően vezessenek, hogy a nem várt helyzetekre is időben tudjanak reagálni.

Illusztrációs fotó: Facebook/Magyar Közút Nonprofit Zrt.