A Transtelex írta meg, hogy a megdöbbentő eset a Kolozs megyei Aranyosgyéres egyik általános iskolájában történt. A román híradások szerint olyan videófelvétel kezdett terjedni az iskolában, amin egy 11 éves kislány és egy nála idősebb, de még szintén kiskorú diák látható közösülés közben - írja a felsorolt forrásokra hivatkozva a Blikk. 

A leleplező felvétel az Avram Iancu általános iskola és gimnázium épületében készült. A videó végül nemcsak az osztálytársakhoz, hanem az iskola többi diákjához is, végül pedig szülői csoportokba és így az iskolaigazgatóhoz is eljutott. Az intézményvezető rögtön értesítette a gyámhatóságot, a kislány ugyanis állami gondozottként, egy helybéli hivatásos nevelőszülő gondjaira volt bízva.

A nyomozás az ügyben azután indult el, hogy a gyermekvédelmi hatóság, a kolozsvári szervezett bűnözés és terrorizmus elleni ügyészségnek jelentette a történteket.

A kislány azóta orvosi ellátásban és pszichológiai szaktanácsadásban részesült egy kolozsvári sürgősségi befogadóközpontban.

A 11 éves lánnyal szexuális kapcsolatot létesítő idősebb diákot nemi erőszakkal és pornográf anyagok terjesztésével vádolhatják meg a nyomozás lezárulta után. A román parlament tavaly, 2022-ben döntött róla, hogy az iskolákban csak nyolcadik osztálytól és a szülők írásos beleegyezésével lehet szexuális felvilágosítást tartani.

Fotó: illusztráció / pexels.com