A Nógrád Vármegyei Főügyészség szerdai közleménye szerint a férfi tavaly március 14-én délután Héhalom határában őszi búzával bevetett mezőgazdasági területekre hajtott a gépkocsijával. Az autó hátsó részét közel egy órán keresztül folyamatos túlkormányzással csúszásban tartotta. Ezzel – vagyis az úgynevezett drifteléssel – kiforgatta a földből az akkor már nagyjából 5 centiméter magas növényeket. Két földtulajdonosnak okozott kárt 350 ezer, illetve 175 ezer forint értékben.

A rendőrök két rendbeli rongálás miatt hallgatták ki gyanúsítottként a fiatalembert. A Pásztói Járási Ügyészség tavaly nyáron a vele szemben indult eljárást 6 hónapra felfüggesztette, egyúttal az ügyet közvetítői eljárásra utalta.

A 28 éves férfi ennek keretében – a sértettek által elfogadott módon és mértékben, a közöttük létrejött megállapodás alapján – jóvátette a bűncselekménnyel okozott sérelmet.

Az ügyben így bírósági eljárás lefolytatására nem volt szükség. A két földtulajdonos  vádemelés nélkül is rövid időn belül hozzájutott a kártérítéshez, az elkövető pedig megbánó magatartása és a kár megtérítése miatt mentesült a büntetőjogi felelősségre vonás alól, az ügyészség ugyanis megszüntette az eljárást.

Fotó: police.hu