Mire nem képes a mesterséges intelligencia? Úgy tűnik, olyan gondolatokat is ki lehet fejezni a segítségével, amelyek kimondása meg sem fordul senki fejében. Vagy mégis….?

Az interneten megjelent, és nagyon sok megosztáson van már túl az a kép, amely az orosz elnök hódolatát ábrázolja meglehetősen pikáns testhelyzetben - adta hírül az rtl.hu.

A fotót látva volt, aki arra gondolt: Térdre rogyva esdeklett fegyverért az orosz Medve a kínai hatalmasság előtt. A kommentelők között volt, aki úgy véli a kép alapján, hogy Putyin behódolt Kína előtt vélhetően azért, mert az békekötésre kényszeríti. Más vélemény szerint ez a magatartás egy hagyományos orosz köszöntés - írja az rtl.hu.

Bármilyen kommentek és gondolatok is születnek, azt nem szabad figyelmen kívül hagyni, hogy a fotót az Al segítségével hozták létre. Legárulkodóbb jel az, hogy egyes részletek nagyon elnagyoltak, a kormányfők arcát pedig egyáltalán nem lehet látni. A kezeken is látszik, hogy nem természetesek, és a teremben található bútorok sem a Kreml berendezései közé tartoznak.

Így a Kína előtt térden esdeklő orosz elnök fotója bizonyosan egy ún. hoax, azaz álhír.

Az előzményekről:

Ahogyan a frisshirek.hu is megírta, hétfőn érkezett az orosz fővárosba Hszi Csin-ping, kínai államfő. Látogatásának három napja alatt találkozott az orosz elnökkel, akivel az ukrajnai háborúról is véleményt cserélt, annak rendezéséről is beszélt. A Kreml-ben történt fogadáson Putyin gratulált a harmadszor is megválasztott elnöknek az országában történt hatalmas fejlődéshez. Hszi Csin-ping úgy üdvözölte az oroszok elnökét, mint régi barátját, és méltatta annak politikai munkásságát: „Az elmúlt években ön által gyakorolt erős vezetésnek köszönhetően jelentős előrelépés történt Oroszország felvirágoztatása terén”. „Biztos vagyok benne, hogy az orosz nép erősen támogatni fogja önt a jótetteiben”.

Hszi Csin-ping régi barátjának szólította Putyin elnököt, és ugyancsak dicsérő szavakkal illette kormányzását:

Az elmúlt években ön által gyakorolt erős vezetésnek köszönhetően jelentős előrelépés történt Oroszország felvirágoztatása terén...Biztos vagyok benne, hogy az orosz nép erősen támogatni fogja önt a jótetteiben.

–utalt a kínai elnök arra, hogy reméli, Putyint jövőre ismét megválasztják Oroszország elnökévé.

Fotó: Twitter