A Magyar Orvosi Kamara a honlapján hangsúlyozta, hogy a továbbiakban is politikamentes szervezetként fognak fellépni: nincs bal- és jobboldali orvoslás.

Ahogy az elmúlt években, ezután is a hiteles szakmai álláspont megfogalmazását tartjuk fontosnak és nem hagyjuk, hogy a politika címkéket ragasszon ránk

– írták. 

A kamarának a jogsegélynyújtás megszervezése az egyik legfontosabb célja rövidtávon. A független etikai eljárások megszűnésével ez alapvető fontosságú lesz a többi tagi szolgáltatás fenntartása mellett.

Továbbra is képviselni fogjuk az orvostársadalom és diplomás tagjaink érdekeit, de ezt a jövőben is csak tagjainkért tudjuk megtenni, ezért kérünk mindenkit, nyilatkozzon a MOK tagságának fenntartásáról! Orvosként  felelősségünk van nemcsak a munkánkban, a gyógyításban,  az erkölcsi normák betartásában, hanem fontos szerepünk, felelősségünk van a társadalmi folyamatok alakításában is

– fogalmazott a kamara. 

Hozzátették: a kamara fontos és állandó célja marad a betegbiztonságért folytatott küzdelem, hogy méltó körülmények között, korszerű módon, a lehető legrövidebb időn belül gyógyíthassák a pácienseket.

Sokakat érdekelhet az önként vállalt többletmunka-felmondások kérdése. A letétbe helyezett felmondásokat továbbra is fogadják a megyei területi szervezetek, de konkrét lépés csak április elejére várható, addig a tagok megtartására fókuszálnak.

Illusztrációs fotó: pixabay.com