A Heves Vármegyei Főügyészség csütörtöki közleménye szerint a fiatalember úgy kezdte az évet, hogy január elsején, hajnalban egy Heves melletti faluban – amelyet nem nevezett meg a vádhatóság – megjelent egy idős házaspár ajtajában.

Kiabált, hogy jöjjenek ki, mert lopják a tyúkjaikat, valamint pénzt követelt tőlük. 

A háziasszony közölte vele, hogy nincs pénzük, és nem is megy ki a lakásból. Ekkor a férfi betörte a bejárati ajtó üvegét, bement a házba, fellökte az idős nőt, majd az ágyban fekvő férjtől is pénz követelt. A bácsi is csak annyit tudott mondani, hogy nincs, mire a támadó ököllel ütni kezdte őt, hozzávágott egy szendvicssütőt, lehúzta az ágyról, és tovább bántalmazta. A feleség eközben telefonon értesítette a központi ügyeletet, amit meghallott a támadó, aki futva menekült el a helyszínről.

Az idős nő a bántalmazás következtében arccsonttörést szenvedett, míg férje könnyű sérülésekkel megúszta a támadást.

Az ügyészség szerint azonban – tekintettel a bántalmazás módjára, intenzitására és az érintett testtájra – fennállt a reális lehetősége súlyosabb, nyolc napon túl gyógyuló sérülés kialakulásának is.

A rendőrség még aznap elfogta, majd a bíróság letartóztatta a 21 éves férfit, aki azonban jelenleg egy korábbi ügyben kiszabott szabadágvesztés büntetését tölti.

A járási ügyészség két rendbeli minősített rablás kísérletével, súlyos testi sértéssel és annak kísérletével, valamint magánlaksértéssel vádolja.

A Hevesi Járási Ügyészség a most benyújtott vádiratában mértékes indítványt tett arra az esetre, ha a rabló a bíróság előkészítő ülésén továbbra is beismeri a bűnösségét és lemond a tárgyaláshoz való jogáról. A vádhatóság hat év szabadságvesztés és ugyancsak hat esztendő közügyektől eltiltás kiszabását kezdeményezte.

Fotó: ugyeszseg.hu