A lap közérdekű adatigénylésre szólította fel az állami céget, amiből kiderült, hogy valóban visszafogták a támogatást Szerencsejáték Service Nonprofit Kft.-nél. Tavaly az utolsó két hónapban csak egy-egy pályázatot támogattak, idén januárban kilencet, februárban pedig kettőt. A HVG megjegyezte, hogy a korábbi években ilyenkorra ennek dupláját költötte eddig a cég. 

Az említett négy hónap alatt a legmagasabb támogatási összeget, 50 millió forintot az 1100ÉV Kft. kapta, amely vállalkozás fő tulajdonosa Bayer Zsolt, a kormánylap Fidesz-tag publicistája. A cégben megtalálható Mihalovits Botond Tamás, első házasságból született fia is, aki beszállt a család magánegészségügyi bizniszébe is, ahol Papcsák Ferenc volt fideszes zuglói polgármester is érdekelt még. 

Szintén 40 millió jutott az Aréna Média Consulting és Sportmarketing Kft.-nek (a céget folyamatosan támogatja az állami cég, például tavaly augusztusban is kaptott 30 milliót). A tulajdonos Rózsa István, az ATV volt elnöke és tavaly december 31-ig igazgatósági tagja. Az ő cége a Rózsa Records Kft. is, amely ugyanaznap, tavaly augusztus 4-én szintén kapott 30 milliót – tette hozzá a lap. 

Az állami cég nettó 8 millió forint értékben szerződött a Dunakeszin működő Városi Sportegyesülettel. Szijjártó Péter, a város lakosa, patrónusa itt futsalozott 2011-2013 között, illetve ez az egyesület állami és tao-pénzekből az elmúlt években sok fejlesztést valósított meg. 30 milliós összeg jutott annak a Lovassport Nonprofit Kft.-nek is, a lówellness-botrányról elhíresült cégnek, melynek az a Magyar Lovassport Szövetség a tulajdonosa – írta a portál.

Fotó: Bayer-show vágókép