Általános iskolások műsorával és koszorúzással kezdődtek el a miskolci megemlékezések az 1848/49-es forradalom és szabadságharc 175. évfordulója alkalmából kedden, a diósgyőri országzászlónál. Az eseményen elhangzott, az emlékhelyen 1994 óta tartanak megemlékezéseket, amelyeken hagyományosan a helyi általános iskolák diákjai tartanak műsort, nem volt ez másként most sem.

Az ünnepi eseményen Kiss János, a térség Fidesz-KDNP-s országgyűlési képviselője mondott beszédet, amelyben előbb felidézte az 1848/49-es forradalom és szabadságharc történéseit, majd a sajtószabadság fontosságáról beszélt.

A tizenkét pont első pontja úgy szólt, hogy „Kívánjuk a sajtó szabadságát és a cenzúra eltörlését!”. Ez egy nagyon fontos követelés volt abban az időszakban, akkorra érett meg a világ ara, hogy elismerje sajtóban rejlő politikai erőt és hatalmat

- hangsúlyozta Kiss János. A beszédet követően a Diósgyőri Református Általános Iskola tanulói adtak ünnepi műsort, majd Kiss János országgyűlési képviselő, Varga Andrea, Miskolc alpolgármestere, a Fidesz-KDNP miskolci frakciója, valamint a helyi oktatási intézmények képviselői helyezték el az emlékezés koszorúit.

Fotó: minap.hu