A Hódmezővásárhelyi Járásbíróság bírái elfogultsági nyilatkozat tettek, így a Szegedi Járásbíróságon tartották az első tárgyalást múlt héten. Lázár János nem volt jelen, de a vádlott igen és Márki-Zay Péter hódmezővásárhelyi polgármester is. A tárgyalásról felkerült a YouTubera egy vágott videó, amelyen Szabó Margit felolvassa a bíróság előtt előre megírt vallomását.

Arról beszélt, hogy ő büntetlen előéletű és visszautasítja a vádat, nem érzi magát bűnösnek. Szerinte egy igazi jogállamban neki nem kellene magyarázkodnia, bíróságon lenni ilyen vád miatt, ugyanis Lázár János közszereplő, tűrnie kellene a bírálatot. Neki viszont állampolgárként joga van arra, hogy felhívja a társadalom figyelmét a hazugságra, a lopásra és a zsarnokságra.

A Hódpress cikke szerint Kriveczky György ügyvéd – aki a tárgyalástól távol maradó Lázár Jánost képviselte – többek között azt kérdezte a vádlottól, hol és mennyi példányban nyomtatták a szórólapokat. Szabó Margit erre nem tudott válaszolni, mondván ő csak a tartalomért felelt. Ugyanakkor véleménye szerint a szórólapokon megfogalmazott állítások igazak és bizonyíthatók, ennek illusztrálására több újságcikket csatolt egy beadványához.

A bíró a vádlott meghallgatása után elnapolta a tárgyalást arra hivatkozva, hogy át kell tanulmányoznia ezek tartalmát, ugyanakkor 15 napot adott a védelemnek arra, hogy a szórólap tényszerű állításait írásban bizonyítsa. A következő tárgyalási nap május 18-án lesz - írja a Hódpress.

Kép: A Józan Paraszt Beszól! Youtube csatorna