Lezárják szerdától a Görömbölyt Miskolctapolcával összekötő Bacsinszky András utca Tapolca felé eső szakaszát, a lezárás az utca hosszának körülbelül harmadát érinti (a csatolt térképrészleten a piros jelzések közötti szakasz), és március 8-tól, március 20-ig tart - írja hétfői, a frisshirek.hu szerkesztőségéhez is eljuttatott közleményében a miskolci polgármesteri hivatal sajtóosztálya. Hozzáteszik: aki az érintett városrészek között közlekedik majd, annak kerülnie kell.

Amint azt a városháza írja, a lezárásra egy beruházás miatt van szükség, amely során az önkormányzat új utat épít, kiszélesítve a jelenlegi zúzalékos szakaszt.

Felhívják a figyelmet arra is, hogy az útfejlesztés miatt a területen fákat kell majd kivágnia a Miskolci Városgazdának. "A munkát a társaság az elmúlt napokban előkészítette, elvégezve a szükséges cserje- és bozótirtást. A keletkező zöldhulladékot a Városgazda a helyszínen felaprítja és tovább szállítja a Nádasréti telephelyre. A fakivágások várhatóan szerdán kezdődnek és az úttestet is érintik majd, ezért van szükség az útlezárásra" - zárul a közlemény.

Fotó: MMJV Sajtóosztály