A 19 éves pilinyi lakos január 18. és február 2. közötti két alkalommal ment be a lakóhelyéhez közeli ismerősének a felújítás alatt álló lakóingatlanába – számolt be róla a police.hu.

Mint írták, az épületből először szerszámgépeket lopott el több mint 60 ezer forint értékben. Később a fiatal a lakáshoz visszatérve kávéfőzőt, márkás szeszes italokat és kézifúrót vitt magával közel 200 ezer forint értékben. A lopott tárgyakat a terhelt a Salgótarjánban értékesítette. 

A fiatal férfi február 11-én az esti órákban egy másik endrefalvai ismerőse lakásán kopogtatott látogatási céllal. A házban azonban senki nem volt, így a férfi az ajtót befeszítve oda bejutott, és ott kutatást végzett. A keresése nem volt eredménytelen, ugyanis arany ékszereket, karórákat, készpénzt, mobiltelefont és elektromos cigarettát talált, és a magához vett 450 ezer forint értékű zsákmányával sietve távozott. A településen egy pizzéria mögötti füves területen elrejtőzve átnézte az ellopott tárgyakat, amelyből a mobiltelefont és az elektromos cigarettát eldobta, azonban a többi holmit 30 ezer forintért egy helyi férfinek még aznap eladta.

Az egyenruhások a széles körű adatgyűjtés eredményeként beazonosították, elfogták, majd előállították és kihallgatták a pilinyi lakost. A terhelt a bűncselekmények elkövetésével kapcsolatban teljes körű beismerő vallomást tett. A nyomozók a férfit a friss hírek szerint őrizetbe vették és kezdeményezték a letartóztatását az ügyészségen, amit a bíróság elrendelt.

Fotó: police.hu