Varga Judit, Lantos Csaba, Lázár János, Nagy István, Szijjártó Péter, Navracsis Tibor a vagyonkezelői alapítványok kuratóriumainak éléről – jelentette be Gulyás Gergely Miniszterelnökséget vezető miniszter a csütörtöki Kormányinfó sajtótájékoztatón. Mint mondta, a kormány három napos stratégiai ülésén megvitatta az uniós helyzetet is, szeretnének mielőbb megállapodni Brüsszellel. Szavai szerint a kormány hajlandó volt mindig is észszerű kompromisszumokat kötni, amik nem sértik Magyarország érdekeit - írta meg a Frisshirek.hu a kormányinfó összefoglalójában.

HA AZONBAN MÓDOSÍTANI KELL AZ EURÓPAI BIZOTTSÁG KÉRÉSÉRE, NYITOTT A KORMÁNY ARRA IS, HOGY MEGVÁLTOZTASSÁK A SZABÁLYOKAT, ÉS HATÁROZOTT IDEIG SZÓLJON A A KURATÓRIUMI TAGOK MANDÁTUMA.

A 24.hu szúrta ki Navracsics nyilatkozatát, melyben elmondta:

"Mi most elküldtük a hivatalos ajánlatunkat is, amely az összeférhetetlenség vonatkozásában az államtitkári szinttől felfelé nyilvánítaná összeférhetetlennek a kuratóriumi tagságot a hivatalos tisztséggel. Másrészt a mandátum időtartamára vonatkozóan hat- és még egyszer újraválasztható hatéves időtartamot ajánlunk fel az Európai Bizottságnak kompromisszumos megoldásként."

Majd hozzátette,

"én abban bízom, hogy ha tartják ezt a korábbi ígéretüket, akkor a nyáron már kaphatunk uniós forrásokat."

Ez azt jelenti, hogy a helyettes államtitkároknak, parlamenti képviselőknek és polgármestereknek nem kell lemondaniuk a jól fizető kuratóriumi tisztségükről.

Fotó: Varga Judit Facebook-oldala