A lap birtokába jutott terv szerint az értékelés pénzügyi következményekkel járna, jutalmazással vagy levonással, de csak 2024 szeptembere után. A legújabb elképzelés szerint

  • egy tantestületben a legjobban teljesítő tanárok negyede kapna anyagi elismerést,
  • míg a kevésbé jól teljesítők 25 százalékát akár pénzelvonás is sújthatná.

A rendszerben, amelyben a tanárok a kapható 100 pontért dolgoznának

  • három, személyes teljesítménycélt kell teljesíteniük (30 pont),
  • továbbá tíz kompetenciaterületen, többek között munkafegyelem, terhelhetőség, hatékonyság értékelnék tevékenységüket, amiért 70 pontot kaphatnának.

A tanárok érdekeit védő szervezetek továbbra is kifogásolják az új teljesítményértékelő koncepciót, mert meglátásuk szerint az csak további feszültségeket szülne a tanári karban. A Pedagógusok Demokratikus Szakszervezete és a Pedagógusok Szakszervezete  még az Európai Bizottságnak és az Európai Parlamentnek is levelet írt, hogy a politikai testülek figyelmét többek között felhívják arra, hogy

a magyar kormány nem tesz eleget a szélesebb körű szakmai és társadalmi egyeztetésre vonatkozó uniós vállalásainak, az új pedagógus teljesítményértékelési rendszerről sem volt semmilyen szakmai és társadalmi egyeztetés.

Továbbá azt kérik az Európai Bizottságtól és az Európai Parlamenttől, hogy

vesse latba befolyását annak érdekében, hogy a magyar kormány uniós támogatásokból ne vezethessen be olyan teljesítményértékelési rendszert és olyan bérezést (béreltérítést), amely tovább rontaná a magyar közoktatás már eddig is siralmas állapotát.

A kiemelt kép forrása: Hadházy Ákos Facebook-oldala