Kidőlt fák, megrongált tetők, betört ablakok – ilyen és ehhez hasonló károkat okozott a szombati viharos szél Borsod-Abaúj-Zemplén vármegyében.

A Bükk már szombat délelőtt veszélyessé vált, pár hete a hó súlya alatt, most a szél miatt dőltek ki gyökerestől fák: a Lillafüred Online fotókkal illusztrálta (fenti képünkön), hogy érdemes most elkerülni az erdei utakat.

A tűzoltóknak vármegyeszerte több mint ötvenszer kellett beavatkozni a kidőlt fák és lehasadt ágak eltávolítása miatt. Legtöbbször a tiszaújvárosi tűzoltókat riasztották, ők tizenöt helyszínen dolgoztak.

- Taktaharkányban és Miskolcon egy-egy lakóház tetőborítását rongálta meg a szél, Tiszaújvárosban pedig két társasházi ingatlan erkélyüvege jelentett veszélyt a járókelőkre. A vármegyeszékhelyen egy kidőlt fa megrongált egy személygépkocsit is. Az események során nem történt sérülés – mondta el a frisshirek.hu érdeklődésére Dojcsák Dávid, a Borsod-Abaúj-Zemplén Vármegyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság szóvivője.

Arról pedig az MTI számolt be még szombat délután, hogy Encsen a busztársaság telephelyén kidőlt egy fenyőfa, amely leszakított egy vezetéket. A fa egy melléképületre dőlt, a tűzoltók távolították el.

Fotó: Lillafüred Online