Olyan vihar kerekedett Pécsett és Baranya vármegye területén is a hétvégén, amely folyamatos munkát igényelt a mentőktől, tűzoltóktól egyaránt. A frisshirek.hu több vármegye területéről is tudósított a viharkárokról.

A mohácsi Penny Market díszkapujának összedőléséről készült videót a MetFigyelő a facebook-oldalára is feltöltötte:

Baranya vármegye megyeszékhelyén és több településen is a Pécsi Kutató-Mentő és Tűzoltó Egyesület önkéntesei is alaposan kivették a részüket a mentésekből.

A hivatásos tűzoltó-állomány mellett a Pécsi Önkéntes Tűzoltóság is mozgósította a kollégáit. Közösen dolgoztak azon, hogy a szélvihar-okozta károkat a lehető leghamarabb megszüntessék. Mint azt a facebook-oldalukon írják, nagyon sok volt az ilyen jellegű feladat, de ők csillapíthatatlanul fáradoztak a viharkárok felszámolásában.

A vihar okozta károk javarészt a fák kidőlésében, megrongálódásában jelentkeztek. A korábbi napok jelentős esőzése miatt a talaj meglazult, és nem kellett ahhoz korhadt, öreg fának lenni, hogy az erős szél következtében ingataggá váljék a magas szárú növény. Emiatt a közutakra, autókra, házakra dőlt fák okoztak komoly károkat és bosszúságot, a segítőknek pedig  rengeteg munkát.

A Pécsi Önkéntes Tűzoltóság szakembereit a viharkárok melletti segítségnyújtáson kívül tűzoltáshoz is hívták a hétvégén.

Íme, néhány fotó a tűzoltók fáradthatatlan munkájáról, a mentésekről:

Fotók: A Pécsi Kutató-Mentő és Tűzoltó Egyesület facbook-oldala