A február 4-i vihar óta a legtöbb helyen nincs sem áram, sem fűtés Tolna vármegyében. Az E.on ügyfélszolgálata túlterhelt, a lakosok próbálják őket elérni, de nem sok sikerrel. Volt olyan lakos, aki éjjel három óráig kitartóan telefonált, akkor azt a tájékoztatást kapta, hogy másnapra bizonyára helyre fog állni az áramszolgáltatás.

Az E.on internetes oldalán közleményt adott ki, mely szerint:

A szélsőséges időjárás, kiemelten a viharos szél az ország több területén okoz áramszünettel járó meghibásodásokat. Kollégáink megerősített létszámmal folyamatosan dolgoznak a hibák elhárításán. A kialakult helyzet miatt hibabejelentő vonalainkon is jelentősen megnövekedett a bejövő hívások száma, ezért előfordulhat, hogy a telefonos ügyfélszolgálatunk nehezebben érhető el.

Sárszentlőrinc polgármestere arról tájékoztatta a lakosságot, hogy a Bocskay és Malom utca kereszteződésében az elektromos vezetékre dőlt egy nyárfa, melynek következtében kitört a beton villanyoszlop és több mint 100 méter hosszon leszakította az elektromos vezetékeket és a kábel TV. vezetéket, ez okozott áramkimaradást, de az E.on szakemberei megérkeztek a településre.

Kocsola Község Önkormányzata is a lakosság türelmét kéri az időjárás okozta áramkimaradás, vízhiány, telefon és internet szolgáltatás hiánya miatt.

Emellett a Tamási Tűzoltók közleménye szerint a február 4-én történt extrém időjárási körülmények által okozott természeti katasztrófák mellett épületekben keletkezett káresetek elhárításához is riasztották őket.

Tolna vármegyében február 4-én délután 17 óráig több, mint 150 címre vonultak a tűzoltók műszaki mentéshez.

Az egyik ilyen káreset Pári, Nagy utcában keletkezett, ahol egy 3x8 m melléképület égett teljes terjedelmében. Az egységek 1 "H" sugárral, valamint kézi szerszámokkal számolták fel a káresetet. Személyi sérülés nem történt.

A másik kiemelkedő káreset Tamási, Dencz Ákos utcában egy családi ház kéménye dőlt le, amely a tetőt is megrongálta. Az egységek a megmaradt kéményt visszabontották. Személyi sérülés itt sem történt.

A Dunaföldvári Önkéntes Tűzoltó Egyesület is arról számolt be, hogy a vihar okozta károk helyreállításán dolgoztak a szombati napon.

A Tolna Vármegyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság tájékoztatása szerint a legtöbb riasztás Somogy, Baranya, Fejér, Tolna, Veszprém és Zala vármegyékből érkezett, itt okozott a legtöbb kárt az erős szél. A riasztások többségét letört faágak és kidőlt fák miatt kaptak, de sok épület tetőszerkezetét, kéményét is megbontotta a viharos szél.

Fotó: Tamási Tűzoltók/Dunaföldvári Önkéntes Tűzoltó Egyesület/Sárszentlőrinc Község Önkormányzata Facebook oldala