Lehazaárulózták a Hajdú-Bihar vármegyei főispánt a debreceni akkumulátorgyár beruházás második közmeghallgatásán.

Rácz Róbert főispán próbálta ezek után nyugtatni a kedélyeket – őt egyébként a közmeghallgatás során hazaárulózták. A közmeghallgatást rövid szünet után folytatták. Csakúgy mint a múlt heti, a mai esemény is botrányba fulladt. Most az akkumulátorgyár környezetvédelmi hatástanulmányáról vitáztak - tudósított az RTL Híradó.

A lap által közzétett felvételeken annyi látszik, hogy a nőt többen felsegítik a földről, és az arcát fogja.

A lap tudósítójának elmondása szerint

egy agresszív férfi támadt a nőre, aki korábban hevesen ellenezte a gyár felépítését és az eljárásban részt vevő hatósági személyek legitimitását is megkérdőjelezte. A férfi ezután próbált elszaladni, de az egybegyűltek közül többen utánaeredtek, és nem sokkal később elfogták a rendőrök.

Gorján Ferenc a gödi gyár monitoringkútjának betemetésére is reagált a résztvevők többszöri kérdése után. 

– Szégyenletes dolog, hogy egy gyár betemeti a kútját

– jelentette ki, majd hozzátette:

a Debreceni Vízmű is fog monitoringkutat üzemeltetni a gyárban. A bekiabálásra, miszerint „majd betemetitek ti is”, azt felelte: nincs az a pénz, amiért betemetnék. – Emberek életével nem játszunk – igyekezett nyugtatni a helyieket.

Miközben hangos viták közepette zajlik a debreceni akkumulátorgyár építéséről a második közmeghallgatás, a katasztrófavédelmi igazgatóság döntése alapján nem veszélyezteti majd a biztonságot a CATL működése.

A Hajdú-Bihar megyei katasztrófavédelmi igazgatóság szerint nem veszélyezteti a Debrecenben és környékén élők biztonságát a kínai CATL cég által tervezett akkumulátorgyár. A katasztrófavédelmi engedélyt megadták, így ez alapján a veszélyes anyagokkal foglalkozó üzem építési engedélyezési eljárása elindítható - írja a Népszava.

Fotó: Szijjártó Péter Facebook-oldala