Napról napra bontakozik ki városunk történetének egyik legnagyobb beruházása, mely elérte a kivitelezési munkálatok több mint 50%-át. Fantasztikus élmény látni és végigkövetni e csoda születését!

- írta közösségi oldalán Makó polgármestere annak kapcsán, hogy a napokban bejáráson vett részt. Farkas Éva szerint a makói fürdő, a város jelképe ,,közös sikerünk, mely jövőnk turisztikai és gazdasági meghatározó ékköve."

Sipos Tamás, a kivitelező Fehérép Kft. ügyvezetője a Délmagyarországnak elmondta: jelenleg belső, kevésbé látványos munkák folynak. A következő, laikus szemmel is érdekes munkafolyamat a már elkészült kupolák befedése lesz. Hozzátette, bár munka közben találkoztak váratlan kihívásokkal, összességében jól haladnak. Most az öltözők áttervezése jelent némi késedelmet, de ezzel együtt is várható, hogy a nyár végére elkészülnek.

A munkálatokat 2021 májusában kezdték és jelentős részben kormányzati támogatással, összesen 10 milliárd forintból bővítik. 2022-ben derült ki, hogy át kell tervezni a nyári öltözőt, ez 105 millió forintba kerül, amit saját költségből kellett a városnak fizetnie.

A Hagymatikum jelenleg is használt részeit még az előző, szocialista városvezetés alatt építették meg Makovecz Imre tervei alapján. A most épülő elemek is szerepeltek az eredeti tervben, de azt akkor forráshiány miatt nem tudták megépíteni. 2014-ben a Fidesz választási ígérete volt Makón, hogy a hiányzó részekkel pótolják a fürdőt. Ehhez képest csak 2016-ban volt róla szó először, majd különböző okok miatt csúszott az építkezés. Eredetileg 2019 elejére adták volna át, így jelenleg négy éves csúszásban van a projekt. Ha tartják a tervet, akkor a nyár végi átadással több mint négy és fél éves tolódással adhatják át, az első elképzelésekhez képest.

Fotó: Farkas Éva Erzsébet Facebook oldala