Azt kérte Miskolc polgármestere a Miskolci Hőszolgáltató Kft-tól, hogy vizsgálják meg, milyen jogi lehetőségei vannak annak, hogy díjkedvezményt adhassanak, vagy akár teljes egészében el tudják engedni a szilveszteri lakástűzben károsult családok távhő-, illetve készenléti díjait addig, amíg vissza nem tudnak oda költözni – erről számolt be Facebook-oldalán Veres Pál.

Ezt jelenleg is vizsgálják a szolgáltató szakemberei, akik biztató javaslatokat tettek le az asztalra. A városvezetés bízik abban, hogy mentesülhetnek a fizetés alól az érintett családok

- ezt már a miskolci önkormányzat sajtóosztálya mondta el a frisshirek.hu-nak.

A városvezető lakásokról beszélt, ami nem véletlen, ugyanis nemcsak a kiégett lakás vált lakhatatlanná, hanem az alatta lévő is, az ugyanis a tűzoltás közben annyira beázott, hogy oda sem tud jelenleg visszaköltözni a tulajdonos család.

Ahogyan azzal a frisshirek.hu többször is foglalkozott, szilveszter este fél nyolc körül tűz ütött ki egy miskolci tízemeletes panelház egyik harmadik emeleti lakásában, a tüzet tűzijáték okozhatta. Az eset miatt Szarka Dénes, a Jobbik miskolci elnöke a szigorúbb szabályokhoz kötné a tűzijátékok használatát, ennek érdekében az országgyűlési képviselőkkel és a hatóságokkal is egyeztetni fog.

A lakástűz áldozatainak az önkormányzat szükséglakással és gyorssegéllyel sietett segítségére, a városban viszont példás összefogás alakult ki, így van remény arra, hogy újrakezdhetik életüket. Kántorné Szinai Erika és családja kiégett lakásának felújítása és berendezése érdekében az önkormányzat mellett a helyi civilek is megmozdultak: a polgármester kérésére a Supersum Alapítvány nyitott számlát a felajánlások fogadására.

A helyhatóság mellett magánszemélyek, vállalkozások is segítenek: egy helyi bútorszkaüzlet felajánlotta, hogy a tűzkárosult család szükséglakását bebútorozza. A szemétszállításért felelős Mirehu Kft. pedig a bútoradományok elhelyezését vállalta. Emellett volt, aki laptopot, hűtőt ajánlott fel, egy festéket forgalmazó cég pedig állja az egész lakás újrafestését – tette hozzá a miskolci városháza sajtóosztálya.

Fotó: Tajthy Ákos