Egymillió forintos nyomravezetői díjat tűzött ki a Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Rendőr-főkapitányság vezetője egy december 16-án történt bódvalenkei gyilkosság ügyében, mellyel kapcsolatban jelenleg ismeretlen tettes ellen zajlik a nyomozás - írja közleményében a főkapitányság.

Mint írják, december 16-án a délelőtti órákban bejelentésre jelentek meg egy bódvalenkei lakásnál, ahol holtan találták az ott lakó nőt. A helyszíni szemle során egyértelműen megállapították, hogy a nőt meggyilkolták: olyan súlyosan bántalmazták, hogy a helyszínen belehalt sérüléseibe.

Az ügyben a rendőrségről szóló vonatkozó törvényben rögzített jogkörénél fogva tűzte ki a fent említett nyomravezetői díjat a megyei főkapitányság első embere.

Az összeg annak fizethető ki, aki az elkövető személyével kapcsolatban olyan pontos adatokkal rendelkezik, melyek segítségével az elkövető azonosítható, bűnösségére a gyanú megalapozottá válik, és információit az eljárás során ismerteti. Szükség esetén az eljáró hatóság a tanú védelmére a szükséges intézkedéseket megteszi 

- hangsúlyozza a közlemény, amiben a rendőrség leszögezi: a nyomravezető személyét bizalmasan kezelik.

A díjkitűzés visszavonásának jogát a Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Rendőr-főkapitányság vezetője fenntartja.

A Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Rendőr-főkapitányság kéri, hogy aki a bűncselekménnyel kapcsolatban információval rendelkezik, hívja a Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Rendőr-főkapitányság Tevékenység-irányítási Központját a 06-46/514-506-os telefonszámon. Továbbá a 107-es vagy 112-es központi segélyhívó telefonszámok a nap 24 órájában fogadják a bejelentők hívásait. A névtelenség megőrzése mellett is tehetnek bejelentést az ingyenesen hívható 06-80-555-111 Telefontanú zöldszámán, de ezen túlmenően a 06-70/197-6313-as telefonszám is rendelkezésre áll.

Fotó: police.hu