Mint írták, a Schadl irodájában végrehajtójelöltként dolgozó F. segített egyik ismerősének abban, Schadl közbenjárásával őt nevezzék ki az egyik végrehajtói helyre. Ellentételezésként a végrehajtói iroda bevételéből vissza kellett osztani az MBVK elnökének. „Schadl György közölte F. Viviennel, hogy a saját része felét, tehát az osztalék negyedét dr. Völner Pálnak adja tovább” – áll a KNYF anyagában a lap szerint. F. Vivien azonban a saját részére is kért pénzt, így – mint azt megállapították – összesen 40 millió forinttal gazdagodott.

Az is kiderült az iratokból, hogy a nőnek volt a feladata az átadott pénzek dokumentálása egy táblázatban. Leszögezik, a kijelentéseket hallhatta, de a pénz átadásnak nem volt tanúja. 

De nem ő volt az egyedüli, mert egy Pest megyei végrehajtó-helyettes egyebek mellett azt vallotta a nyomozóknak, hogy az osztalék felvétele kapcsán kizárólag a kar elnökével kellett egyeztetnie.

A laphoz jutott dokumentumok szerint több végrehajtó tagadta, hogy korrupciós kapcsolat állt volna fenn a Bírósági Végrehajtói Kar elnökével.

Sz. Balázs viszont beismerte a bűnösségét, aki elmondása szerint Schadl helyettese, F. Vivien mondta el neki, hogy ha akar, végrehajtó is lehet, mert azt a főnöke el tudja intézni. Ezért mindössze az osztalékának egyharmadát kell átadnia Schadlnek, de maradékon pedig az üzletet létrehozó Viviennel kell megosztania. „2018-tól évi 50-100 millió forintot fizettem ki F. Viviennek” – mondta. Tartott tőle, ha nem fizet, ellehetetlenítik a munkáját.  

F. Miklós vádlott azt vallotta, hogy mivel nem rendelkezett túlzott szakmai tapasztalattal, sem kellő anyagi tőkével, ezért fogadta el Schadl segítségét. Ez azt jelentette, hogy havi 2 millió forintot kap, cserébe 2 éven keresztül átadja Schadlnak az iroda teljes adózott bevételét. Vallomása szerint 180 milliót át is adott.

Schadl mindezt tagadta, bár azt bevallotta, hogy olykor kölcsönt adott készpénzben vagy utalással egyes végrehajtóknak - írja a blikk.hu.