A tanársegédet felfüggesztették, de nem tett elismerő nyilatkozatot

A 24.hu szerint több szempontból is érdekes, hogy Nagy Ádám ügye végül nem került bele a vádiratba. A vizsgák megszerzésében a nyomozati anyagok szerint közreműködő tanársegéd, Mészáros Pál Emil vizsgáztatási jogát az eset után felfüggesztették, és a Pécsi Tudományegyetem jogi karának dékánja, Fábián Adrián beismerte: a tanársegéd nem kapott kenőpénzt, csupán baráti szívességet tett, és nagyon megbánta tettét. Ezzel szemben a lapnak Mészáros Pál Emil azt írta, hogy nem tett elismerő nyilatkozatot a vizsgaszabályzat megszegésével kapcsolatban.

Az ügyészség hallgat

A nyomozati iratok szerint Schadl György nem csak Nagy Ádámnak, hanem Völner Pál egyik rokonának vizsgáiban is közreműködhetett, ám a vádiratban már ez sem szerepel. Az ügyészség a 24.hu arra a kérdésre, hogy kihallgatták-e Nagy Ádámot, azt a választ adta, hogy

mivel az ügy bírósági szakaszban van, az eljárásról az október 24-én kiadott közleményen túl további információval nem szolgálhat.

Szintén hiányzik a vádiratból, hogy

Schadl György kék villogót használt autóján, hogy a buszsávban is tudjon haladni autójával, ami egy Skoda Suberb volt.

Arra sem tér ki a vádirat, hogy Schadl ki akart szorítani egy másik végrehajtót a praxisából, de úgy érezte, hogy egy bíró akadályozza ebben, ezért bosszúhadjáratot indított ellene, és a lehallgatási jegyzőkönyvek alapján elérte, hogy az igazságszolgáltatás legfelső szintjén is fogadják. 

Az ügyészség Schadl Györgyre tíz, míg Völner Pálra nyolc év börtönt kért beismerés esetére. Előbbire 200, utóbbira 25 millió forint pénzbüntetés kiszabását is indítványozták, továbbá mindkettőjüknél tíz év közügyektől eltiltást, a jogi végzettséghez kötött foglalkozástól végleges hatályú eltiltást kértek, valamint vagyonelkobzást a jogtalan gazdagodásuk erejéig - foglalja össze a Schadl-ügy újabb fejleményét a 24.hu.

Fotó: MTI/Balogh Zoltán