A franciák már továbbjutottak, így a francia szövetségi kapitány, Deschamps bátran kísérletezhet, ennek jegyében játszik ma Eduardo Camavinga balhátvédet Tunézia ellen.

A tunéziai csapatnak a továbbjutáshoz ma le kellett győzniük a franciákat, a másik találkozón pedig döntetlenre lett volna szükség.

 

Tunézia ennek szellemében lépett pályára, az első félidőben dominált a játékuk.

A 12. percben balról beívelt szabadrúgásra Gandri robbant be középen, belőtte a kapuba a labdát, de a pontrúgás pillanatában lesről indult. Így hiába ünnepeltek az észak-afrikai játékosok, a gól érvénytelen lett.

Tunézia továbbra küzdött, de hiányzott a minőség a támadásokból.

Az első félidőben a franciák előtt is volt egy nagy lehetőség, amit Disasi látott meg, és elindult a labdával, majd Comannak passzolt a tizenhatoson belülre, aki az átvétel után kisodródott és nem talált kaput a lövése.

A félidő vége felé a franciák összeszedték magukat, de az első féidő 0-0 zárult. 

A második játékrész 58. percében aztán Laidouni passzából iramodott meg Vahbí Hazri, a védők tétováztak, akik  közé belépve a bal alsóba gurította a labdát. Ebben a pillanatban úgy tűnt Tunézia a továbbjutó.  1- 0

Didier Deschamps az utolsó félórára elkezdett cserélni, beküldte Salibát is, aki már a 24. francia lett, aki ezen a vébén pályára lép. Pályára lépett még Kylian Mbappé, aki több helyzetet kihagyott és Antoine Griezmann is. Utóbbi a 98. percben gólt lőtt, amit les miatt érvénytelenítettek.

fotó: ar-Rajján, 2022. november 30.
A tunéziai Vahbi Hazri 
(j) és a francia Aurelien Tchouameni (k) a katari labdarúgó-világbajnokság harmadik fordulójában, a D csoportban játszott Tunézia-Franciaország mérkőzésen az ar-rajjáni Egyetemvárosi Stadionban 2022. november 30-án.

MTI/AP/Petr David Josek