Az első félidő unalmas játékot hozott. Costa Rica a spanyoloktól korábban elszenvedett butális vereségük után a védekezésre koncentrált, amit Japán nem tudott áttörni. Egyetlen lövés sem találta el a kaput. 

A második félidőben egy szép támadás végén a csereként beálló Asano sarokkal letette a labdát Moritonak, aki 17 méterről vette célba a kaput, Navas hatalmasat védett. Egy perc múlva egy újabb japán támadást, ezuttal Endo próbálkozását blokkolták a védők.

Az 54. percben Soma éles szögből bombázott mellé, majd egy 19 méteres szabadrúgásnál nem sikerült megszereznie a vezetést.

A 81. percig kellett várni Costa Rica első kapuralövéséig, ráadásul ez pontos volt. Fuller 16 méterről tekert a hosszú sarokba, a kapus még beleért, de nem tudott hárítani. 0-1

A japán csapat a hajrában mindent beleadott, hogy megszerezze az egyenlítő gólt, de nem járt sikerrel.

Costa Rica meglepetés győzelme a németek is reményt ad, ha a csoport esti meccsén kikapnak a spanyoloktól, még akkor is marad esélyük a továbbjutásra. 

fotó: ar-Rajján, 2022. november 27.
Costa Rica-i Keysher Fullert ünneplik csapattársai a katari labdarúgó-világbajnokság E csoportjának második fordulójában játszott Japán-Costa Rica mérkőzésen az ar-rajjáni Ahmad bin Ali Stadionban 2022. november 27-én. Costa Rica 1-0-ra győzött.
MTI/AP/Darko Bandic