A D-csoport nyitó fordulójában – amint arról lapunk, a Frisshirek.hu korábban már beszámolt – Tunézia 0-0-ás döntetlent játszott Dániával, Ausztrália pedig bár vezetett, végül mégis sima vereséget szenvedett Franciaországtól.

A játéknap első meccsén tehát

lényegében mindkét csapatnak győzelemre lett volna szüksége ahhoz, hogy megalapozottnak nevezhető reménye maradjon a továbbjutásra.

Az ausztrálok hasonló elánnal kezdték ezt a mérkőzést, mint a világbajnoki címvédő ellenit, mígnem a 23. percben – az egyébként a japán másodosztályban játszó – Mitchell Duke szenzációs fejesgóljával előnyre tettek szert. A második játékrészben a tunéziaiak – akiknél a Ferencváros futballistája, Aissa Laiduni kezdőként szerepelt és 67 percet töltött a pályán – nagyot küzdöttek az egyenlítésért, de erőfeszítéseiket nem koronázta siker.

Több gól nem esett, így a végeredmény:

Tunézia-Ausztrália 0-1

A csoport másik mérkőzésén, ma délután, 17 órakor Franciaország méri össze erejét Dániával.

Ami pedig a folytatást illeti, a zárókörben – november 30-án, szerdán 16 órakor – Tunézia Franciaországgal, Ausztrália pedig Dániával találkozik.

Mai vereségével az észak-afrikai válogatott rendkívül nehéz helyzetbe sodorta magát. A záró fordulóban mindenképpen le kell győznie a világbajnoki címvédőt, és ha sikerülne is a bravúr, még az sem jelentene garanciát a továbbjutásra...

Fotó: A tunéziai Jaszin Meria (jobbra) és az ausztrál Mitchell Duke a katari labdarúgó-világbajnokság D csoportjának második fordulójában játszott Tunézia-Ausztrália mérkőzésen az al-vakrai al-Dzsanub Stadionban 2022. november 26-án. MTI/AP/Luca Bruno