Katar és Szenegál számára is létfontosságú volt ez a meccs, mivel mindketten vereséggel kezdték a labdarúgó-világbajnokságot.

A mérkőzést a szenegáli csapat kezdte jobban, már az 5. percben helyzetet alakított ki Ismaila Sarr, aki hét méterről célzott, de egy katari védőt ért és így a kapu mellé ment.

A folytatásban is az afrikai csapat volt a veszélyesebb, a 41. percben Huhi óriásit hibázott a 16-oson belül, amit Dia kihasznált, 10 méterről a jobb alsóba lőtt. 0-1

A katariaknak mindössze egy 11-es gyanús eset jutott, de a játékvezető a 34. percben történt Afif esésénél nem talált szabálytalanságot.

A második félidőből alig telt el néhány perc, amikor Szenegál megszerezte második gólt. Jakobs jobb oldali szögletét követően Diédhiou az ötösről, két védőt megelőzve, és a kilépő kapus felett átfejelve lőtt a hálóba. 0-2

A katari csapatnál Abdelkarim jelentett némi veszélyt a kapura, Szenegál tovább növelhette a gólkülönbséget, de az afrikaiak visszavettek a játékból. Ez pedig megbosszulta magát, mert jöttek a katari helyzetek.

A 67. percben Mendy, a Chelsea kapusa bravúros védése után tíz perccel Ismail Mohammad második próbálkozása ezúttal sikerrel járt. Az ő beadását váltotta gólra a csereként beállt Muntari.  Az ő fejese lett Katar történtének első vb-találata. 

A katari játékosok előtt felcsillant a remény, de hat perc után egy újabb szenegáli gól született. A 83. percben egy gyors kontrából Bamba Dieng beállította a 3-1-s végeredményt.

Szenegál megszerezte az afrikai kontinens első győzelmét, és a továbbjutási esélyét. Katar elszenvedte második vereségét, nincs könnyű helyzetben, mert a következő ellenfele kedden Hollandia lesz.

fotó:  Doha, 2022. november 25.
A szenegáli Bamba Dieng (b2) berúgja csapata harmadik gólját a katari labdarúgó-világbajnokság A csoportjának második fordulójában játszott Katar-Szenegál mérkőzésen a dohai at-Tumama Stadionban 2022. november 25-én.
MTI/AP/Haszan Ammar