A 444.hu által szemlézett hír szerint Lukasenka fehérorosz elnök elmondta:

„A McDonald's helyét a fehéroroszoknak kell betölteniük, a mi embereinknek, a mi szakértőinknek, a saját áruinknak. Fehéroroszoknak, jegyezzék meg, nem másoknak”

- fejte ki az elnök, aki korábban törvényileg betiltotta Fehéroroszországban az áremelést.

„Ha valakinek szüksége van arra, amit ez a McDonald's készítette, akkor magunknak kell elkészítenünk. Ne mondd, hogy nem tudjuk, hogyan kell félbevágni egy zsemlét, és megtölteni egy darab hússal, salátával meg burgonyával”

- mondta Lukasenka, aki krumpliföldekre küldené az iskolásokat, mert szerinte értelmetlen beszéddel nevelni őket.

Lukashenko offering his analysis of McDonald's pulling out of Belarus: "We must do what this McDonald's used to... and do it better. What, we don't know how to cut a bun in half? And stuff a piece of meat, some potatoes and lettuce into it? God, who actually eats that." pic.twitter.com/W151RLJ8VJ

— Mike Eckel (@Mike_Eckel) November 19, 2022

Ugye emlékeznek még a fehérorosz vezető több mint érdekes népnevelő mondataira? Miután bejelentette a nemzeti mozgósítást a mezőgazdasági termékek betakarítására, utána elmondta, hogy ha „nevelni szeretnénk gyermekeinket, mihez folyamodnánk?” – tette fel a kérdést. „Beszédhez? Nem tudjuk őket beszéddel nevelni” – vonta le a pedagógiai következtetést. A krumpliszedés azonban „egyesíti, összehozza az embereket” szerinte. Sőt, „Mert jó pénzt kereshetünk vele” – érvelt. De beszédét mégis kéréssel fejezte be: „Kérem, vegyenek részt ebben, és fejezzük be méltósággal a mezőgazdasági évet” – mondta.

Persze mondhatják, az más világ, más kultúra. De azért csak elgondolkodtatja az embert, hogy merre van a mi úton, merre dübörög velünk a gazdaság...

Fotó: twitter