A csúcs megdöntésével a következő generációt szeretné inspirálni.

„Nagyon komoly tizenhárom évet zárok le. Izgatott vagyok, jó érzés itt lenni. Persze, kicsit más a keret, de a hangulat mit sem változott. Gyermeki rajongással várom a dolgot, és minden egyes pillanatát, edzést, megbeszélést, akár a hülyéskedéseket is, ki akarom élvezni”

– nyilatkozta pénteken a telex.hu-nak Dzsudzsák. 

„Ez a magyar válogatottról szól, arról, hogy szeretnék átadni valamit a következő generációnak. Mostantól nem a 108-at, hanem a 109-et kell megdönteni” – idézte az MTI a Nyírlugosról indult játékost, aki szerint, ha a jövőben megközelíti valaki a csúcsot, az azt jelenti, hogy a magyar válogatottnak olyan alapemberei vannak, akik folyamatosan, sérülésmentesen tudják segíteni a csapatot.
„Örülök, hogy felfelé ívelő pályán van a magyar futball, amit a mi generációnk indított el”

– monda a ballábas szélső.

Háromszor nyert magyar bajnokságot és Magyar Szuperkupát a DVSC csapatával, 2010-ben elnyerte Az év magyar labdarúgója címet, 2009-ben pedig Junior Prima díjat kapott. A magyar válogatottban Görögország ellen mutatkozott be 2007-ben. A 2006–2007-es bajnokság legjobb játékosának választották. 2008 januárjától 2011 nyaráig a PSV játékosa volt. Ezt követően megfordult Oroszországban az Anzsi Mahacskala és a Gyinamo Moszkva csapatánál, majd légióskodott Törökországban és az Egyesült Arab Emírségekben is. 2020 szeptemberében, tizenkét év elteltével visszatért a DVSC-hez.

Részt vett a 2016-os labdarúgó-Európa-bajnokságon, ahol a Portugália elleni 3–3-as csoportmérkőzésen két gólt szerzett. 108 alkalommal lépett pályára a magyar válogatottban, ezzel Király Gáborral holtversenyben rekorder a nemzeti csapat történetében - írja a wikipedia.hu.

Dzsudzsák volt az első magyar reklámarca az Electronic Arts FIFA-sorozatának regionális példányán a 2008–2009-es, a 2009–2010-es és a 2010–2011-es szezonban.
Klubrekord az a gól, amelyet a mérkőzés 17. másodpercében a NEC Nijmegen ellen szerzett. Holland bajnokin Koos Waslander vezet 8 másodperccel, de klubjában, a PSV-ben Mark van Bommel 1999-es 18 másodpercét döntötte meg.
2016-ban a legjobban kereső magyar sportoló - gyűjtötte az érdekességeket a Wikipédia.

Pályafutásának csúcspontjának a 2016-os Európa-bajnokságon a végső győztes portugálok ellen 3-3-mal végződött csoportmérkőzésen lőtt két gólját nevezte, a mélypont nem sokkal ezután az Andorrában elszenvedett világbajnoki selejtezős vereség volt. „Ugyanakkor ezt sem törölném ki az emlékeim közül, ugyanis a magyar labdarúgás is sokat tanult és én is ebből a kudarcból. Erősebb lettem, a csapat és a szurkolók előtt is előreléptem azzal, amikor ott kiálltam nyilatkozni a vereség után.”

A lapnak válaszolt a felvetődő kritikákkal kapcsolatban is. De a legfontosabbnak azt tartja, hogy 108 válogatot mérkőzést senki sem kap ajándékba.

A magyar-görög barátságos mérkőzés vasárnap 20.15-kor kezdődik a Puskás Arénában.