Az ebben foglaltak az egyetem és a bank, szakmai, tudományos és üzleti céljait szolgálják kölcsönösen előnyös alapon. A bank gyakornoki helyek felajánlásával, az egyetemmel közös ösztöndíjprogram kidolgozásával és edukációs pénzügyi tartalmú előadásokkal járul hozzá az egyetemisták szakmai támogatásához és pénzügyi tudatosságának erősítéséhez. A széles körű tájékoztatás érdekében a Szegedi Tudományegyetem kitelepülési lehetőségeket, online és offline felületeket biztosít a pénzintézet szolgáltatásainak bemutatásához - olvasható az oktatási intézmény oldalán.

Rovó László, a Szegedi Tudományegyetem rektora elmondta, különböző módon, de a magyar nemzetgazdaság versenyképességén dolgozik a Gránit Bank is és a Szegedi Tudományegyetem is, kézenfekvő tehát az együttműködés. A megállapodás fontosságát Fendler Judit, a Szegedi Tudományegyetem kancellárja is hangsúlyozta. Beszédében kiemelte, hogy a Szegedi Tudományegyetem fenntartóváltása tette lehetővé a gördülékenyebb, hatékonyabb működést.

– A GRÁNIT Bank felelős bankként fontosnak tartja, hogy üzleti céljait összekapcsolja a jövő gazdasági-pénzügyi szakembereinek felkészítésével és a fiatal generációk pénzügyi tudatosságának fejlesztésével – emelte ki Hegedüs Éva, a GRÁNIT Bank elnök-vezérigazgatója.

A Gránit Banknál nemrég lett a legnagyobb tulajdonos Tiborcz István, Orbán Viktor miniszterelnök veje.

Fotó: u-szeged.hu/Bobkó Anna