A nemzetközi labdarúgó szövetség, a FIFA tegnap bejelentette, hogy Budweiser söröket vásárolhatnak majd a mérkőzésekre kilátogató szurkolók  a 8 katari stadion szomszédságában a találkozók előtt és után. A stadionokban azonban nem lesz mód az italok megvásárlására. Ezen kívül a Fan Festival esemény keretein belül, esténként a katari főváros, Doha belvárosi parkjában, a Doha parkban is hódolhatnak majd szenvedélyüknek a folyékony kenyér szerelmesei.

A szurkolók többségét érintő, sörárusítással kapcsolatos döntés 11 héttel a világbajnokság megkezdése előtt született meg a muszlim többségű országban. Katar 12 évvel ezelőtt kezdte meg kampányát, hogy otthont adhasson az első, Közel-Keleten megrendezésre kerülő labdarúgó világbajnokságnak.

A Budweiser 1986 óta a labdarúgó világbajnokságok exkluzív sörmárkája, a terméket gyártó AB InBev 2022-ig hosszabbította meg szerződését a FIFA-val 11 évvel ezelőtt, amikor hivatalossá vált, hogy Katar ad otthont az idei, nagy érdeklődéssel várt világeseménynek.

Az alkoholtartalmú Budweiser sörök a kezdő sípszó előtt és a mérkőzések lefújását követően lesznek megvásárolhatóak a stadionok körzetében, ahol árulnak majd alkoholmentes Budweiser Zero söröket is. A Fan Festival helyszínén délután 6.30 után lesz mód Budweiser sörök fogyasztására.

Katarban kevésbé tiltott az alkoholfogyasztás mint más közel-keleti országokban, de a szabályozás itt is szigorú. Kizárólag szállodákhoz tartozó éttermekben és bárokban kapható alkohol, ha rendelkeznek az ezek árusítására feljogosító engedéllyel. Külföldiek a kormányzat által kijelölt üzletekben vásárolhatnak alkoholtartalmú italokat. Nyilvános helyen ugyanakkor illegális az alkoholfogyasztás az állam területén – írja a dailymail.co.uk.

A világbajnokság időtartamára a kormányzat enyhített az alkoholfogyasztásra vonatozó szabályozáson: 31 országból több mint 1 millió szurkolót várnak a november 20-ától december 18-ig zajló eseményre az emírségbe.

A 2019-es klubvilágbajnokság megrendezésekor már tesztelték Katarban a most bevezetésre kerülő ideiglenes rendelkezést. Három éve az akkori Bajnokok Ligája - győztes angol Liverpool, a dél-amerikai kontinensbajnok brazil Flamengo és a mexikói Monterrey labdarúgócsapatai voltak hivatalosak a tornára – a France24.com beszámolója szerint.

Kép: pixabay