Dankóné Nagy Éva, a Nógrád Megyei Rendőr-főkapitányság szóvivője arról tájékoztatta portálunkat, hogy egyelőre ismeretlen okból gyulladt ki egy kamion szombaton 11 óra 20 perc körüli időben a 2-es számú főúton, Borsosberény belterületén.

– A szakemberek megkezdték a tűz eloltását, amelynek idejére a főút érintett szakaszát teljes szélességében lezárták. A rendőrök a rétsági körforgalomnál és Borsosberényben a forgalmat Pusztaberki irányába terelik. A helyszínen torlódásra kell számítani – tette hozzá a rendőrségi szóvivő.

Szeles Péter, a Nógrád Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság hivatalvezetője megkeresésünkre elmondta, hogy a kamion és a pótkocsi a rakománnyal együtt teljes terjedelmében lángba borult. A rétsági hivatásos tűzoltók két, habosított vízsugárral kezdték meg az oltást. A tűz egy trafódobozt és egy épületet is veszélyeztet, a helyszínre riasztották a balassagyarmati lánglovagokat is.

– A teherautót mardosó tüzet már eloltották, a pótkocsi – bálázott ruhából és klímaalkatrészekből álló – rakománya viszont továbbra is ég. Jelenleg is dolgoznak azon, hogy egy munkagépet, targoncát is a helyszínre vezényeljenek, megkönnyítendő az oltási munkálatokat. Személyi sérülés nem történt a káreset során – tette hozzá Szeles Péter.

Fotó: Facebook/Útinform és traffipax-figyelő csoport