Michel Barnier sikeres nyaki műtéten esett át

Michel Barnier, a francia miniszterelnök, a hétvégén nyaki elváltozás miatt sikeres műtéten esett át, és már visszatért a munkához.

A francia miniszterelnök, Michel Barnier, a hétvégén egy nyaki elváltozás miatt műtéten esett át, amelyet sikeresen végrehajtottak. Az orvosi tájékoztatás szerint a 73 éves politikus már hétfőn visszatért a munkához a miniszterelnöki hivatalban.

A nyaki elváltozás részletes elemzésének eredményei várhatóan néhány héten belül lesznek ismertek. Bár Barnier már visszatért a munkához, nyilvános szerepléseit egyelőre elhalasztották. A tervek szerint csütörtökön a kormányülésen fog először nyilvánosan megjelenni a műtét óta.

Emmanuel Macron elnök szeptember elején nevezte ki Michel Barnier-t miniszterelnöknek, ami nem volt egyszerű döntés a francia parlament jelenlegi megosztottsága miatt. Barnier első jelentős feladata a 2025-ös költségvetés elfogadtatása volt, ami komoly kihívást jelentett a jelenlegi politikai környezetben.

Az AFP és a Reuters hírügynökségek megkeresésére a miniszterelnöki hivatal nem kívánt további részleteket közölni sem a betegségről, sem a műtéti beavatkozásról.