Letartóztatták Lil Durk rappert: bérgyilkosság és rapperháború a háttérben

Lil Durk amerikai rappert Floridában tartóztatták le egy szövetségi nyomozás keretében, amely egy gyilkossági ügyhöz kapcsolódik. A 32 éves Grammy-díjas előadót óvadék nélkül tartják fogva, és bérgyilkosság vádjával illetik.

Lil Durk, születési nevén Durk Banks, jelenleg a Broward megyei börtönben van fogva tartva. A vádak szerint a rapper felbérelt egy bérgyilkost, és öt másik személlyel együtt vádolják, akik mind kapcsolatban állnak az általa alapított chicagói Only the Family (OTF) zenei kollektívával és kiadóval. A letartóztatott személyek között van Kavon London Grant, Deandre Dontrell Wilson, Keith Jones, David Brian Lindsey és Asa Houston is.

A vádak bérgyilkosságra, lőfegyverek birtoklására és használatára, valamint más erőszakos bűncselekményekre vonatkoznak. Az ügy hátterében egy régóta húzódó konfliktus áll, amely két rivális rapper és banda között robbant ki. King Von, Lil Durk unokatestvére és mentoráltja, 2020-ban halt meg egy atlantai éjszakai klub előtt történt lövöldözésben. A hírek szerint Lil Durk a bérgyilkosokat Quando Rondo ellen bérelte fel, aki állítólag King Von haláláért felelős.

A feltételezések szerint a gyilkosság a georgiai rapper Quando Rondo, valódi nevén Tyquian Terrel Bowman ellen irányult, hogy megtorolják közreműködését egy másik rapper, King Von halálában, akit 2020-ban lőttek le egy atlantai éjszakai klub előtt.

A revans 2022-ben jött, amikor Quando Rondóra és Lul Pab nevű unokatestvérére rátámadtak egy Los Angeles-i benzinkúton. A lövöldözés során Pab életét vesztette, Rondo pedig könnyebb sérülésekkel megúszta. A rendőrség szerint a támadás megtorlás volt King Von haláláért. A nyomozati iratok szerint az OTF tagjai pénzt és zenei lehetőségeket ajánlottak fel Bowman, azaz Quando Rondo haláláért cserébe.

Lil Durk képviselői és zenésztársai egyelőre nem szólaltak meg az ügyben.