Kamion hajtott emberek közé Tel-Aviv közelében: Több tucat sérült

Egy kamion szándékosan hajtott emberek közé egy buszmegállónál Tel-Aviv közelében, Glilot városában, több mint 30 ember megsérült, közülük legalább tíz súlyosan. A rendőrség terrortámadásként kezeli az esetet.

A támadás vasárnap délelőtt történt, amikor a kamion egy katonai bázis közelében lévő buszmegállóban várakozó emberek közé hajtott. Az izraeli rendőrség szerint a sofőr szándékosan hajtott a tömegbe, és az incidens során egy buszba is beleütközött, mielőtt az emberek közé hajtott volna.

A helyszínen tartózkodó civilek tüzet nyitottak a sofőrre, aki a helyszínen életét vesztette. Az izraeli rendőrség terrortámadásként kezeli az esetet, és a sofőr személyazonosságát még vizsgálják. Egyes források szerint a sofőr egy izraeli-arab férfi lehetett.

A támadás során több mint 30 ember megsérült, közülük legalább tíz súlyosan. A Magen David Adom mentőszolgálat több mint 30 sérültet szállított kórházba, és a helyszínen további sérültek ellátása van folyamatban.

A támadást a Hamász és az Iszlám Dzsihád militáns csoportok dicsérték, de nem vállalták a felelősséget érte. A rendőrség folytatja a nyomozást a támadás körülményeinek tisztázása érdekében.