Erzsébetvárosban aláírásgyűjtés indult a parkolási díjak emelése ellen

Benedek Zsolt, a fideszes önkormányzati képviselő, online aláírásgyűjtést indított Erzsébetvárosban a parkolási díjak emelése ellen, amelyet a képviselő-testület múlt héten fogadott el.

Az erzsébetvárosi Fidesz célja, hogy visszavonják a Niedermüller Péter polgármester által bevezetett 400 millió forintos parkolási büntetőadót. Az új szabályozás értelmében január 1-jétől az első autó után 36 ezer, a második után 72 ezer forintot kell fizetniük a helyi lakosoknak. Az eddigi ingyenes parkolás díja 2100 vagy 2200 forint volt, a források eltérően számolnak be erről az összegről.

Benedek Zsolt kifogásolta, hogy a polgármesternek ingyenes, dedikált parkolóhelye van a munkahelye előtt, amelyet az önkormányzat biztosít számára. Eközben a polgármester a parkolóhelyek hiányára panaszkodik, miközben több száz parkolót megszüntetett, és továbbiakat tervez megszüntetni.

A képviselő szerint az elmúlt öt évben a polgármester és a baloldal pazarló politikája miatt csődbe vitte a kerületet. Az erzsébetvárosiak nem akarják megfizetni a baloldal kudarcos politikájának árát, ezért sokan csatlakoztak az aláírásgyűjtéshez, amely a nemkellautosbuntetoado.hu oldalon zajlik.

Niedermüller Péter polgármester azzal indokolta az intézkedést, hogy Erzsébetváros megtelt, és a parkolási díj jelenleg csak az adminisztrációs költségeket fedezi. Az önkormányzat gazdálkodása a hírekkel ellentétben stabil, és a jövőbeli parkolási díjakból befolyó összegeket az utak javítására és a kerület zöldítésére fordítanák.

Mindeközben két másik budapesti kerületből, a IX.-ből és a XIII.-ból is arról érkezett hír, hogy megemelni tervezik a parkolási díjakat.