Üzemanyag szivárgás Gárdonyban: A Mol vezetéke megsérült

Gárdony zártkerti részén megsérült a Mol egyik földalatti üzemanyagszállító vezetéke, de a város ivóvízhálózatát nem érinti a probléma.

A Mol nyomásérzékelő rendszere szivárgást jelzett a Százhalombatta és Pécs közötti üzemanyag-szállításra használt vezetéken, Gárdony közelében. A szivárgás a Géza Fejedelem út és az Almafa utca kereszteződésénél történt, ahol a vezeték alsó részén egy repedés okozta a problémát. A vezetéket elzárták, és a szállítást leállították.

A Mol szakemberei megkezdték a sérült vezetékszakasz feltárását és javítását. A társaság folyamatosan egyeztet a hatóságokkal, az önkormányzattal és az érintettekkel a helyzet azonnali kezeléséről. A talaj üzemanyaggal szennyezett részét elszállítják és cserélik, a közeli fúrt kutak vizeit pedig hamarosan bevizsgálják.

Eötvös Pál, Gárdony polgármestere a város Facebook-oldalán tájékoztatta a lakosságot a történtekről. Kiemelte, hogy a probléma nem érinti a város ivóvízhálózatát. Az önkormányzat a környéken tartott állatok vízszükségletét biztosítja a munkálatok befejezéséig.

A Mol és a városvezetés közös erőfeszítéseket tesz a helyzet mielőbbi megoldása érdekében, és a lakosságot folyamatosan tájékoztatják a fejleményekről.