Ingyenes családi nap a vízügyeseknek és tűzoltóknak a Millenárison

Az Országos Vízügyi Főigazgatóság (OVF) ingyenes családi napot szervez október 23-án a Millenárison, ahol Orbán Viktor miniszterelnök is beszédet tart az 1956-os forradalom évfordulója alkalmából. Az esemény célja, hogy megköszönje a szeptemberi árhullám idején végzett munkát a vízügyi dolgozóknak és tűzoltóknak.

Az OVF a szeptemberi árhullám idején végzett munkát szeretné megköszönni a vízügyi dolgozóknak egy ingyenes családi nappal, amelyet október 23-án tartanak Budapesten, a Millenárison. Az eseményen Orbán Viktor miniszterelnök is beszédet mond, azonban a beszéd meghallgatása nem kötelező a résztvevők számára.

A rendezvényen színes gyermekprogramok, koncertek és ebéd is várja a résztvevőket. Az OVF buszokkal szállítja a dolgozókat a helyszínre, és a kormány hivatalos meghívója hétköznapi polgári viseletet javasol az eseményre, valamint azt kérik, hogy a résztvevők legalább fél órával az ünnepség kezdete előtt érkezzenek meg.

A kormány meghívta az árvízi védekezésben résztvevő tűzoltókat is a családi napra, amely a hivatalos állami ünnepséggel van összekötve. Orbán Viktor három év után tér vissza Budapestre, hogy a Millenárison tartson beszédet az 1956-os forradalom évfordulóján.

Az esemény kiemelt meghívottjai a szeptemberi dunai árvíz elleni védekezésben részt vevők és családtagjaik. Mindeközben Magyar Péter és a Tisza Párt szintén rendezvényt tart Budapesten október 23-án, amely a Bem József térről indul és a Széna téren zárul. Orbán visszatérése összefüggésben állhat azzal, hogy aktuális legnagyobb politikai riválisa, Magyar Péter is rendezvényt tart a fővárosban.

Az elmúlt hetekben megszaporodtak a kormányközeli ötvenhatos kiszólások.