Ütemezett karbantartás miatt leállás várható a Telekom online szolgáltatásainál

A Magyar Telekom 2024. október 22-én, kedden 22 órától 2024. október 23-án, szerdán 18 óráig ütemezett karbantartást végez informatikai rendszerein, amely során több online szolgáltatás nem lesz elérhető.

A karbantartás ideje alatt a Telekom alkalmazás, a Telekom fiók, a telekom.hu és az Üzleti önkiszolgáló portál nem lesz elérhető. Emellett a 1414-es lakossági és a 1400-ás üzleti telefonos ügyfélszolgálat csak korlátozott funkciókkal működik, és a várakozási idő hosszabb lehet a megszokottnál.

Fontos kiemelni, hogy a mobil- és otthoni szolgáltatások működését a karbantartás nem érinti. Az ügyfelek a mobil díjcsomagjukban foglaltak szerint tudnak majd telefonálni és mobilnetezni, valamint az otthoni (vezetékes) telefon, internet és TV szolgáltatás is zavartalanul működik. A Mobil Vásárlás alkalmazás és a roaming szolgáltatások is a megszokott módon üzemelnek, azonban a havi díjas ügyfelek nem tudják feltölteni mobilvásárlási egyenlegüket a leállás alatt.

A havidíjas mobil és Domino ügyfelek a karbantartás ideje alatt SMS-ben aktiválhatják a hazai, EU-s és EU-n kívüli netbővítőket, a kívánt adatcsomag kódjának beírásával, belföldről és roaming helyzetben egyaránt. A Domino ügyfeleknek javasolják, hogy egyenlegüket még a leállás előtt töltsék fel, és az éves adategyeztetést időben végezzék el.

A karbantartás részletei és a netbővítők SMS kódjai a Telekom weboldalán érhetők el. A Telekom a karbantartás előtti napokban, illetve annak ideje alatt Facebook oldalán folyamatos tájékoztatást ad ügyfeleinek.

A személyes ügyintézés lehetősége a nemzeti ünnep miatt szünetel. A számlabefizetés és számlainformációk elérése nem lesz lehetséges, csak eseti banki átutalással vagy készpénzátutalási megbízással. Az előfizetésekhez kapcsolódó adatmódosítás és díjcsomag módosítás sem lehetséges. A SIM-kártyák aktiválása és cseréje nem elérhető, különösen az eSIM QR-kód használatával kapcsolatban van figyelmeztetés, hogy az aktiválás nem lesz sikeres a karbantartás ideje alatt.

A mobilos előfizetés mellé Max és Netflix szolgáltatások regisztrálása, módosítása és lemondása nem lehetséges, bár maguk a szolgáltatások működni fognak. A Domino feltöltőkártyás ügyfelek nem tudnak egyenleget feltölteni a Telekom saját felületein, de partnereknél, mint például benzinkutaknál, postán vagy bankoknál, ez a lehetőség továbbra is elérhető.

Akinek a karbantartás ideje alatt fogyna el a külföldi mobilnetes kerete, a megszokott kódok SMS-ben elküldésével juthat további adatkerethez. A legnépszerűbb netbővítők SMS kódjait előzetesen, valamint a leállás alatt folyamatosan kommunikálja majd előfizetői felé a vállalat online felületein.