Drónfelvétel készült a Hamász-vezér, Jahja Szinvár utolsó pillanatairól

Az izraeli hadsereg drónfelvételt tett közzé, amelyen a Hamász-vezető, Jahja Szinvár életének utolsó pillanatai láthatók. A felvétel szerint Szinvár egy szétlőtt lakásban ült, fejét sállal takarta el, és bal kezével egy botot dobott a drón felé.

Az izraeli hadsereg nyilvánosságra hozott egy drónfelvételt, amelyen a Hamász-vezető, Jahja Szinvár látható, amint egy szétlőtt lakásban ül, fejét és arcát sállal takarja el. A felvételen látható, hogy Szinvár jobb karja súlyosan megsérült, és bal kezével egy botot dobott a közeledő drón irányába.

Az izraeli erők megerősítették, hogy Szinvárt megölték, és DNS- és fogminták alapján azonosították. Az izraeli Kan Radio szerint a támadás véletlen volt, nem volt előzetes hírszerzési felderítés. Az izraeli külügyminiszter szintén megerősítette, hogy Szinvár felelős az október 7-i mészárlásért.

A felvétel készítésekor három Hamász-tag rejtőzködött az épületben, amelyet az izraeli katonák belőttek. A belövést követően egy kisebb drónt küldtek az épületbe, hogy felderítsék a helyzetet. A felvétel felkavaró tartalma miatt nem minden forrás osztotta meg azt teljes egészében.

Irán szerint Szinvár halálának körülményei erősítik az ellenállást, ami további feszültségeket okozhat a térségben.