Hosszú Katinka és Shane Tusup közötti konfliktus újabb fejezete

Hosszú Katinka és volt férje, Shane Tusup közötti feszültség ismét fellángolt, miután mindketten a közösségi médiában fogalmazták meg álláspontjukat a közös múltjukról és a jelenlegi helyzetükről.

Shane Tusup a közösségi oldalán közzétett bejegyzésében azt állította, hogy Hosszú Katinka sikerei az ő edzésterveinek köszönhetők. Ezt táblázatokkal is alátámasztotta, amelyek Katinka legjobb eredményeit mutatják be a közös munkájuk időszakából. Hosszú Katinka jelenlegi férje, Gelencsér Máté, álnéven reagált Tusup állításaira, megkérdőjelezve Tusup eredményeit Katinka előtti és utáni időszakból.

Hosszú Katinka péntek délben válaszolt Tusup kifakadására a Facebook-oldalán. Elismerte, hogy valóban a Tusuppal közös időben érte el a legtöbb eredményt, de ezt arra vezette vissza, hogy akkor volt a húszas éveiben, ami egy sportolónál a csúcsidőszaknak számít. Hozzátette, hogy Tusup előtt és után is világbajnok és Európa-bajnok volt, és ha a Tokiói Olimpiát nem halasztják el, nagy eséllyel megnyerte volna a 2 vegyes számot.

Hosszú szerint Tusup egóját bántja, hogy nem tudott karriert csinálni úszóként, edzőként, golfozóként vagy bokszolóként. Hosszú kifejtette, hogy nem szeretne a Magyar Úszó Szövetség elnöke lenni, és az akadémiáról is lemondott már egy ideje. Célja egy egészséges magyar úszótársadalom létrehozása. Kritikát fogalmazott meg a Széchy korszakban károsult sportvezetőkkel szemben, különösen Wladár Sándorral, a Magyar Úszó Szövetség elnökével.

Hargitay András, a magyar úszósport első világbajnoka, elismeri Tusup érdemeit, és úgy véli, hogy az edzői munkája elismerésre méltó. Hargitay szerint Tusupnak lehetőséget kellene adni, mint edző, hiszen az eredményei önmagukért beszélnek.

Hosszú Katinka és Wladár Sándor között feszült a viszony, különösen az olimpia alatt. Katinka az Eurosport szakértőjeként vett részt a párizsi olimpián, ahol az úszóversenyeket kommentálta. A magyar úszósport a legeredményesebb volt a párizsi olimpián, de a sportvezetés és az úszók közötti kapcsolat feszültségekkel terhelt.

Hosszú szerint a párizsi felkészülése példát mutatott és erőt adott az újdonsült anyukáknak. Hosszú Katinka nem először illeti kritikával a MÚSZ vezetését, Wladár Sándort konkrétan lemondásra szólította fel.

A vita tehát tovább folytatódik, és úgy tűnik, hogy mindkét fél határozottan kiáll a saját igazáért.