Potápi Árpád János tragikus halála megrázta a politikai közösséget

Potápi Árpád János, a Miniszterelnökség nemzetpolitikáért felelős államtitkára, 57 éves korában tragikus hirtelenséggel elhunyt, ami mély megrendülést váltott ki a politikai közösségben.

Potápi Árpád János halála váratlanul érte a politikai közösséget. A Blikk információi szerint a politikus edzés közben, egy futópadon lett rosszul, és halálát szívinfarktus okozhatta.

Semjén Zsolt miniszterelnök-helyettes, a Kereszténydemokrata Néppárt elnöke adta hírül, hogy 57 éves korában tragikus hirtelenséggel meghalt Potápi Árpád János, országgyűlési képviselő, a Miniszterelnökség nemzetpolitikáért felelős államtitkára. Az államtitkár halálának körülményei hivatalosan egyelőre nem ismertek, ugyanakkor az Index úgy értesült: szívinfarktus volt a halál oka.

Halálhírének bejelentése előtt Potápi Árpád János néhány órával még a gyermekegészségügyben dolgozók szakmai hálózatának erősítéséről posztolt, és szerdán még egy budapesti rendezvényen is részt vett.

A Fidesz-KDNP politikusai közül sokan mély megrendüléssel emlékeztek meg róla. Orbán Viktor egy közös fotóval búcsúzott, hangsúlyozva Potápi elkötelezettségét a magyarokért:

"Potápi Árpád minden magyarért megharcolt, és most megpihent. Isten veled, Barátom! Hiányozni fogsz."

Semjén Zsolt hű katonának nevezte Potápit:

"Elment a magyar nemzetpolitika hű katonája. Isten veled, Árpád!"

Kósa Lajos szerint Potápi pótolhatatlan veszteség a nemzeti oldal számára:

"Nyugodj békében, Barátom! Lehetetlen lenne szavakba önteni, amit most érzünk. Pótolhatatlan veszteség érte a nemzeti oldalt."

Németh Szilárd kiemelte Potápi harcát a magyar jövőért:

"Élete a harcról szólt a magyar jövőért, a megmaradásért vívott küzdelemben mindig az első sorban állt."

Kocsis Máté szerint Potápi halála felfoghatatlan csapás:

"Távozása óriási veszteség és felfoghatatlan csapás a frakciónk számára."

Deutsch Tamás röviden, de szomorúan búcsúzott:

"A magyar nemzetpolitika nagy harcosa távozott tragikus hirtelenséggel. Isten veled, Árpi!"

Az ellenzéki Magyar Péter is részvétét fejezte ki:

"A TISZA Párt nevében szeretném részvétünket kifejezni Potápi Árpád államtitkár úr és országgyűlési képviselő családjának és politikai közösségének."

Potápi fia, Potápi András is meghatóan búcsúzott édesapjától, kiemelve, hogy példakép volt számára:

"Köszönöm, hogy a legjobb Édesapa, és példakép voltál számomra."

Bonyhád városában mécseseket gyújtottak Potápi emlékére, kifejezve a közösség részvétét és tiszteletét.

Szombaton a Várkert Bazár épülete előtt gyertyás megemlékezést tartanak Potápi Árpád János tiszteletére. A gyertyagyújtás előtt imára várják a gyászolókat a Budapest-Tabáni Alexandriai Szent Katalin Templomban. A megemlékezőket arra kérik, hogy egy mécsest hozzanak magukkal. A gyertyagyújtást megelőzően lehetőség van részt venni a 17:30-kor kezdődő rózsafüzér imádságon, majd 18:00 órától csendes szentmisén. A temetés részleteiről a későbbiekben várható tájékoztatás.