Tarlós István és a fővárosi politika: Karácsony Gergely és Vitézy Dávid kritikája

Tarlós István, Budapest korábbi főpolgármestere, interjút adott, amelyben kifejtette véleményét Karácsony Gergely jelenlegi főpolgármesterről és Vitézy Dávidról. Tarlós szerint Karácsonyt "hülyének nézik", mert nem engedik meg neki, hogy saját helyettest válasszon, és felhívta őt, hogy támogassa ebben a kérdésben.

Tarlós és Karácsony kapcsolata

Tarlós István elmondta, hogy érdekes kapcsolatot ápol Karácsony Gergellyel. Felidézte, hogy korábban jó viszonyban voltak, és Karácsony egyszer azt mondta neki, hogy ha Tarlós újra indul, ő nem fog. Tarlós szerint Karácsony alapvetően jóindulatú, de önállótlannak tartja, és úgy véli, hogy a főpolgármesterséghez szükséges képességekkel nem rendelkezik. Tarlós szerint abszurd, hogy Karácsony nem választhatja meg saját helyetteseit, és ezért hívta fel őt, hogy támogassa ebben a kérdésben.

Vitézy Dávid kritikája

Tarlós élesen bírálta Vitézy Dávidot, akit korábban ő nevezett ki, majd menesztett. Tarlós szerint Vitézy kommunikációs képességei meghaladják szakmai tudását, és minden állását a Fidesz révén kapta, de minden állásából menesztették. Vitézy Dávid szerint Tarlós István 53 alkalommal említette a nevét a 24.hu-nak adott interjújában, és a Tarlós-Karácsony-Lázár háromszög bromance-ról beszél. Vitézy szerint a Tarlós-Karácsony tandem jól működik, de mégsem találnak megoldást Budapest vezetésére. Javasolja, hogy ha ekkora az egyetértés, kössenek nagykoalíciót.

Vitézy Dávid a Facebookon reagált Tarlós István interjújára, ahol Tarlós többek között bosszúálló emberként festette le őt. Vitézy szerint Tarlós a Miniszterelnökség épületében adott interjúban Karácsony Gergely szóvivőjeként lép fel, és a városházi politikai viták minden aspektusában az utódja nevében próbál nyomást gyakorolni a Közgyűlésre. Vitézy szerint Tarlós Lázár János oldalára áll a HÉV járatritkítások, a kisikló vonatok és a rekordkéséseket felhalmozó MÁV ügyeiben.

A főváros és a kormány viszonya

Tarlós szerint a főváros és a kormány közötti viszony javulhat az olimpia terve miatt. Ugyanakkor kritikusan nyilatkozott a főváros közigazgatási struktúrájáról, amely szerinte rossz és nem tud egységesen működni. Tarlós úgy véli, hogy Budapestnek több járna annál, amit jelenleg kap. Továbbá, Tarlós szerint Szentkirályi Alexandra nyilatkozatai nem tükrözik a valóságot, és Fürjes Balázzsal valószínűleg megnyerte volna a Fidesz a fővárosi választást.

Vitézy Dávid felhívta a figyelmet arra, hogy a politikai szereplők foglalkozzanak végre Budapesttel is, nem csak a személyes sérelmeikkel. Szerinte a budapestieket a város fejlesztése érdekli, nem pedig a volt és jelenlegi főpolgármester személyes sérelmei.