Üzemanyagárak változása: Jó hír a hétvégére

A héten tovább csökkennek az üzemanyagárak Magyarországon, különösen a gázolaj esetében, amelynek nagykereskedelmi ára bruttó 5 forinttal lesz olcsóbb szombattól. A benzin ára viszont változatlan marad.

Az üzemanyagárak csökkenése a hétvégén is folytatódik, különösen a gázolaj esetében, amelynek nagykereskedelmi ára bruttó 5 forinttal csökken szombattól. A benzin ára a hét második felében nem változik, így a tankolás során az alábbi átlagárakkal számolhatunk október 18-án:

  • 95-ös benzin: 605 Ft/liter
  • Gázolaj: 606 Ft/liter – ez az ár szombattól még 5 forinttal csökkenhet.

Ez a változás kedvező hatással lehet a hétvégi tankolásokra, különösen a dízel üzemanyaggal közlekedők számára, akik további megtakarításokra számíthatnak.

Október első felében még drágultak az üzemanyagok, de a mostani csökkenés enyhítheti az autósok terheit. A Magyar Ásványolaj Szövetség közlése szerint az idei első három negyedévben 0,8 százalékkal több motorbenzint és 1,2 százalékkal kevesebb gázolajat fogyasztottak a hazai kiskereskedelmi forgalomban. Prémium motorbenzinből 14, prémium dízelből pedig 17,6 százalékkal többet vásároltak az autósok, mint a múlt év hasonló időszakában.