Elon Musk támogatása Donald Trump kampányának

Elon Musk, a világ egyik leggazdagabb embere, jelentős politikai és anyagi támogatást nyújt Donald Trump kampányának, különösen a csatatérállamokban, mint Pennsylvania.

Elon Musk, a Tesla és SpaceX vezérigazgatója, politikai szerepvállalásra készül az Egyesült Államokban, ahol kampánysorozatot tart Donald Trump támogatására. Az események az America PAC nevű politikai akcióbizottsághoz kötődnek, amely Trump szavazóinak mozgósításával foglalkozik a csatatérállamokban.

Az elmúlt negyedévben Musk 75 millió dollárt adományozott Trump kampányát támogató szervezetnek, az America PAC-nak. A szervezetnek Musk az egyetlen adományozója, és az eddig kapott összeg nagyjából 40 százalékát már el is költötték.

Az America PAC tervei között szerepel az a kampányterv, miszerint 47 dollárt fizetnének azoknak, akik segítenek potenciális republikánus szavazókat találni a hét legfontosabb amerikai államban.

Pennsylvania különösen fontos szerepet játszik a közelgő elnökválasztásban, mivel 20 elektori szavazattal rendelkezik, ami jelentősen befolyásolhatja a választás kimenetelét.

Musk korábban vegyesen támogatott demokrata és republikánus politikusokat, de most egyértelműen Trump mögé állt. Támogatása nemcsak anyagi, hanem politikai is, hiszen interjút adott Trumpnak, és támogatja a republikánus bevándorlási politikát.

Augusztusban beszélgetést is tartott az X-re átnevezett volt Twitteren Donald Trump, valamint Elon Musk. Mindez nemcsak a november elején esedékes, vészesen közelgő amerikai elnökválasztás miatt volt érdekes, hanem Musk pálfordulása okán is. A dél-afrikai születésű, de 2002 óta amerikai állampolgár Musk korábban progresszív gondolkodású, környezetvédő, saját állítása szerint a demokratákra szavazó ember volt, aki 2022 óta nagyot fordult: most már hithű Trump-szavazó, aki a déli határért aggódik.

Musk politikai aktivitása egyre nagyobb figyelmet kap, és várhatóan további vitákat generál majd a közösségi médiában és a politikai elemzők körében.

Más jelentős adományozók is támogatják Trump kampányát, mint Miriam Adelson, aki 100 millió dollárral, és Timothy Mellon, aki 125 millió dollárral támogatta Trumphoz kötődő szervezeteket.