Eladó Torgyán József egykori luxusvillája

Torgyán József egykori mártonhegyi luxusvilláját újra eladásra kínálják, jelentősen csökkentett áron. Az ingatlan paraméterei is változtak az elmúlt évhez képest.

Torgyán József, a kisgazda politikus és volt földművelésügyi miniszter egykori villája ismét megjelent az ingatlanpiacon. Az ingatlant jelenleg 699 millió forintért árulják, szemben az egy évvel ezelőtti 950 millió forintos árral. A villa alapterülete is megnövekedett: míg korábban 324 négyzetméteres volt, most 410 négyzetméteres. A telek mérete is változott, a korábbi 1213 négyzetméterről 1264 négyzetméterre nőtt.

A luxusvilla hat szobával, négy autó számára fűtött garázzsal, márványpadlóval, finn szaunával és borospincével rendelkezik. Az alsó szinten egy külön rész található, amely akár irodának is használható. Az ingatlan oldalán egy emléktábla is található Torgyán Józsefről.

A villa négyzetméterára jelenleg 1,7 millió forint, ami a kerületi átlag fölött van, de alacsonyabb a tavalyi 2,9 millió forintos négyzetméterárnál. Az ingatlan hirdetése nem utal az átalakításokra, amelyek az alapterület növekedését eredményezték. A Pénzcentrum szerint elképzelhető, hogy az ingatlanértékesítő más számítási módszert alkalmazott.

Torgyán József 2000-ben vásárolta az ingatlant 50 millió forintért. Az ingatlan később jelentős felújításon esett át, ami miatt az értékét 100-120 millió forintra becsülték.

A Hegyvidéken található ingatlanok közül ez az egyik legdrágább, a 12. kerületi átlagos négyzetméterár januárban 1,3 millió forint volt.