Egymillió forintos támogatás az Eperjesre költöző családoknak

Eperjes önkormányzata egymillió forint támogatást kínál azoknak a családoknak, akik a településre költöznek, ezzel ösztönözve a fiatalok helyben maradását és új lakosok érkezését.

Eperjes, egy dél-alföldi település, új kezdeményezéssel próbálja növelni lakosságát: egymillió forint támogatást nyújt minden odaköltöző családnak. A támogatás feltételei közé tartozik az erkölcsi bizonyítvány, a bejelentett munkahely és a magyar állampolgárság megléte. A támogatásra jogosultak azok a házasok, élettársak vagy egyedülálló szülők, akik még nem töltötték be a 45. életévüket.

A támogatás igénybevételéhez a családoknak vállalniuk kell, hogy tíz évig a településen élnek. Ha ez idő alatt elköltöznek, a támogatást kamatostul vissza kell fizetniük. Az összeg felhasználható házvásárlásra, új ház építésére, telekvásárlásra vagy felújításra, és nemcsak az újonnan érkezők, hanem a helyben lakó fiatalok is igényelhetik.

Eperjesen jelenleg 420 fő él, ami jelentős csökkenés az öt évvel ezelőtti 495 főhöz képest. A település polgármestere, Kabai Mátyás, a következő öt évben a kihasználatlan épületek felújítását tervezi, és célja, hogy megállítsa a lakosság elöregedését.

Az elmúlt években Eperjesen számos fejlesztés történt: megszépültek a közterek, megoldották a háziorvosi ellátást és a bolt ügyét, valamint kifizették a település adósságait. A településen már 3-5 millió forintért is lehet házat vásárolni, ami vonzó lehetőséget jelenthet a fiatal családok számára.